Tots els menjars de la zona balcànica són molt semblants, i és lògic, però a Bòsnia, la influència musulmana introdueix una sèrie de plats típics de la pròpia Turquia. En general es menja més carn que peix. Només arribar a la frontera, en una parada del bus ja varem veure com rostien uns cabrits, tots d’una peça.
El menjar és barat i molt abundant, així que varem aprofitar per fer la majoria d’àpats fora i així provar més coses.
Per començar, els Bureks que els fan de carn, formatge i espianacs. Curiosament, aquí van a pes, no com a altres llocs.
Una altra especialitat de “fast food”, és el Cevapcici que és com un entrrepà, amb pa de pita, ceba i entre 5 i 10 salsitxotes. És molt bó, barat i atipa un munt!!!
Els establiments on compres els bureks o cevapcici es diuen Cevabdzinika i Burekbzinica i poden ser tant tipus restaurants com llocs de “take away”.
Hi ha molta varietat de carns fetes tant a la brasa i és comú fer un plat amb una mica de cada. També fan plats amb salsetes tipus estofat, acompanyat amb verdures o amb pure.
Però lo més impressionant, és la quantitat de pastissos diferents que tenen. Acompanyar un cafè amb un bon tall de pastis et pot ajudar tant a començar el dia o a passar una bona tarda observant el anar i venir de la gent que passeja per “Bascarsija”, el barri turc de Sarajevo.
fa fastic
Que es el que fa fastic exactament?