ITALIA

LA CUCINA ITALIANA!

Bé, que us hem d’explicar de la cuina italiana que us sorprengui! Tots mengem pasta, minestrones, gelats i pizzas habitualment, no??? El primer que hauríem d’explicar és que quant els italians diuen “al dente”, és el que a casa diem “encara li falten un parell de minuts”. La pasta es serveix dura per dins, això es “al dente”. Per altra banda, en qüestió de salses, hem de dir que increïbles… varem fer parada expressa a Bolonya per provar els spaghetti a la bolonyesa, i guaita quina sorpresa que resulta que a Bolonya es menja “Tagliatele al ragú”, és a dir, tallarines a la bolonyesa…i la veritat es que boníssims! A més, Bolonya ciutat ens va sorprendre gratament, així que si visiteu aquesta part d’Italia, no deixeu passar aquesta oportunitat! Hem tastat també la salsa de cloïsses (hi havia més cloïsses que pasta!) i la vesuviana, que és el que nosaltres coneixem com a “putanesca”, unes quantes pizzas i moooolts “gelattos”, sobretot d’scracciattela, uhhhhm!

Farem una menció especial al “tartuffo”, (que ve a ser la tòfona negra) tot i que hem de confessar que no n’hem menjat ups!..esperem que ens perdoni el nostre col.lega argentí!

Hem visitat un parell de mercats, a Roma i Venècia. Hi  havia, fora del que nosaltres trobem a casa, una mena de mongetes vermelles, flors de carbassó, pasta de tots els gustos i colors, carxofes pelades i preparades per fregir…res realment sorprenent, però hem de dir que tampoc vam veure cap dels mercats en ple moment de feina (ultima hora de la tarda un i dilluns un altre…no hi ha via peix).

Bé, us deixem unes fotos de tot això que us expliquem! Bon apettito!

Tagliattele ragú:

1.spagetti bolgnesa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: