TAILANDIA

Menjar a Tailandia significa menjar al carrer. Si, per tots els racons de Bangkok i per arreu del pais tot son paradetes de menjar, i com a la resta del sudest asiàtic es un menjar d’allò més variat. Hi trobes de tot, literalment, i com que escribim això amb bastant de retard procurarem fer memòria per tal de recordar-nos de tot. A veure, per nosltres el plat estrella van ser sens dubte els Pad thai, es a dir, els fideus fregits amb verduretes, ou, pollastre i/o gambes….en fan a tot arreu, solen estar boníssims i son molt econòmics. Al carrer paral·lel a Kao San Road (el carrer turístic per excel.lència de Bangkok) hi havia una noia que feia uns de  fantàtics….i allí vam sopar varios dies seguits. Per altra banda també es fàcil trobar els tipics rotllets de primavera, més o menys semblants als que trobem par Catalunya.  A les paradetes del carrer també trobarem molts llocs, moltíssims, on serviran Pho, es a dir sopa. Tot depen del lloc pot ser mes o menys bona, però cal dir que es un dels plats per excelència del pais i que la gent local en menja a totes hores, fins i tot per esmorçar. Altres parades no tant habituals son les d’insectes: des de cucs fins a escorpins, pasant per cuques i grills rostits! Podem confirmar que tant els grills com els escorpins son la mar de bons, de la resta ho suposem però no els vam probar….per altra banda, si teniu l’oportunitat de pasejar per Bangkok, endinseu-vos sens dubte a  qualsevol dels inmensos “menjadors” que hi ha entre els gratacels de la ciutat (sota l’embaixada espanyola n’hi ha un). Son tot de taules com de taberna, llargues, al costat de les quals hi ha petites paradetes on et cuinen diferents especialitats….arros fregit amb peix, petxines, musclus, fideus, sopes….es molt curios perque tot i ser llocs mes aviat bruts (si es que hi ha quelcom brut en aquest pais….son molt polits els tailandesos!) els executius del gratacels omplen aquets llocs. També interesant i potser més turístics son els mercats flotants de Bangkok. Nosaltres vam visitar-ne un de petitet i allí sobre una plataforma flotant podies seure a una taula i demanar a qualsevol de les persones que hi havia a les barquetes del costat que et cuines unes gambes a la brasa o uns calamars, o com la majoria de la gent local, un peix molt gran el nom del qual desconeixem.

Per altra banda, si visiteu Chiang Mai, al nord, procureu fer-ho en diumenge al vespre….el mercat que monten al centre històric de la ciutat es impresionant, i hi ha centenars de paradetes de menjar, que a part del que ja hem comentat, inclouen altres especialitats com els sushi, molts dolços de tot tipus, carns a la brasa….per cert, parlant de carn, no deixeu de tastar els pollastres fregits estil Kentuchi Fried Chicken del carrer, sol estar molt però que molt bo!

I per postres tasteu els creps de platan, pinya o xocolata….son uns creps de pasta brisa o similar, fregits….son un pel oliosos però molt bons….

Ja per acabar, al sud del pais, ja amb majoria àrab, us podreu atipar d’arròs i curri…..però clar, aquest menjar, tot i poder-lo tastar aquí, pertany al pais veí!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: