GRECIA

Que voleu que us diem de la cuina grega….tot és tant mediterrani que ens sentim com a casa!!! Hem provat un munt de plats diferents. Per començar, uns entrants o mezedes que inclou el Tzatziki (una pasta de iogurt, pepino i all ), melitzanosalata (alberginies), dolmades (fulles de parra amb arròs a dintre). A taula no pot faltar la Greek salat amb tomaquet, pepino, ceba i un bon tall de feta, el formatge grec per excel·lència.

ocra

De plat principal fan molta verdura com  les fasolina, mongetes mot grosses estofades amb tomaquet, la Ocra que és la flor de carabassó i està boníssima!!!, i com no, la famosa Mousaka que aqui porta un llit de patata i una capa de bechamel de tres dits!!!!

Com a tota la costa el més  comú és el peix i aquí el pop és l’estrella i els calamars és el més assequible! També hem menjat molt grec fast-food, pites, Cheese pie, Spinachi pie, i sobretot moooooooooooooolts Souvlaki (toços de carn de porc, de pollastre o de corder cuits a la brasa), i meatballs (madonguilles).

Finalment, no ens podiem deixar el Iogurt amb moooooooooolta mel!!! Que tant pot ser un postre o un bon esmorçar!!!!!

Tot això no és car ni barat, més o menys com a casa però si consegueixes allunyarte una mica del circuit turístic i trobar una taverna de poble et pot sortir casi regalat!!!

Ah, per cert, ja hem descobert que vol dir joronya que joronya! ….ens ho va explicar una senyora de Kastellorizo i vol dir des d’anys i panys!

Una resposta

  1. L’ocra (ladyfingers) no és la flor de carbassó – ho sento però algú ho havia de dir…
    Tinc gana!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: