CROACIA

Que dir de la cuina Croata!!! Bé, continuem als Balcans i la cuina continua sent la mateixa, amb alguns petits matisos…Croàcia ocupa la major part de la costa de l’antiga Jugoslavia, i així doncs, aquí el peix te molta presencia en els menús i cartes d’arreu del país. A Split hi varem trobar fins i tot un mercat dedicat exclusivament al peix.

IMG_0732

Per aquí hem provat algunes especialitats que podrien ser de les terres catalanes: arròs negre i arròs amb peix…la única diferencia amb la nostra estimada paella es que aquí potser l’arros es deixa coure menys i el gra es serveix un pel dur…però de gust res a envejar! La creixent oferta turística potser ha fet que els preus no siguin tant ajustats com podíem esperar, però si que es cert que si algú ve de vacances per aquestes terres podrà gaudir de bons plats de peix a primera línia de mar per preus assequibles.

Els formatges i embotits, sobretot l’exquisit pernil fumat, se serveixen normalment com entrants, potser acompanyats d’algun dels molts vins que es fan per la zona…no n’hem provat gaires, però creiem que passa com a tot arreu: hi ha molts viticultors que abusen de la fama d’una regió per vendre un vi qualsevol a preu de vi bo.

Tema a part es el típic snack que hem trobat a gairebé tots els recons del país: el blat de moro! Primer el bullen i desprès el fan a la brasa. No l’hem provat pas, perquè a cap dels dos no ens feia el pes, però la gent en menja molt i a tot hora.

Bé, i no podem explicar-vos massa més, doncs hem procurat cuinar a casa i menjar de picnic sovint…bon apetit!!!!

Deixa un comentari