MALAISIA

El menjar del sud de Tailandia i el de Malaisia no són massa diferents. La cuina malaia té molta influència india i xinesa però a les ciutats, les cadenes de menjar ràpid occidentals( MC Donalds, Pizza Hutt i KFC )són més fàcils de trobar que el menjar local. A Malaisia hi ha tres religions molt marcades: musulmans, indús i xinesos i també es nota molt en el menjar. Molts llocs típicament malais també ofereigen menjar indi però habitualment el xinès s’ha de buscar a restaurants diferents.

Al primer moment, el que més ens va sorprendre és la quantitat de diferents noudles que tenen. Els mee són pràcticament com espaguetis, els bihoon són super fins i els kuew teow són molt més gruixuts i plans. Quan encara no haviem descobert com anava, cada dia ens els portaven diferent però després ja vam descobrir que els més bons són els mee. A part dels noudles, els curries són també un plat molt habitual, acompanyats de nasi (arròs) i tant amb carn ( vedella o pollastre) com vegetarians (de patata) estan boníssims.

Els plats estrella i que més ens va agradar són el Tomyam i el saté . El primer  consisteix en una salsa especiada molt característica i molt molt molt picant però que es pot convinar amb tot: carn, peix, fideus, arròs, gambes…he d’explicar que un dia el Victor suava mentre la menjava de lo picant que era. El saté, que  també és molt típic, són uns pinxos de pollastre fets a la brasa que vénen acompanyats d’una salsa de cacahuet .

Els dies que vam passar a les illes sopavem cada dia barbacoa de peix amb patates, arròs, fruita i amanida, ja sabem que no és massa típic però estava boníssim!!! I per esmorçar, un tea tarik que és molt semblant al tè de l’India però amb espuma i una roti canay  que són uns pans petits sense llevat, com si fossin unes tortitas, acompanyats de curry.

Bé, ara que ho veiem amb una mica de distància, el menjar és molt variat i bò però no sabem si perquè ja teníem un peu a l’altre continent o que però elsúltims dies només teníem ganes de menjar occidental!! jajaja

Deixa un comentari